Ulbe Timmer

Als fysio- en manueel therapeut vindt Ulbe het een uitdaging om iedere klacht die samenhangt met het bewegingsapparaat te onderzoeken. Ulbe wil het lichaam dat niet in staat is om zelfstandig te herstellen van dergelijke klachten of om deze te voorkomen graag ondersteunen.

Inmiddels heeft Ulbe ruim vijftien jaar ervaring als fysiotherapeut waarvan tien jaar als manueel therapeut.

In de huidige maatschappij belasten we ons lichaam vaak te lang in dezelfde positie zoals bijvoorbeeld zitten. Vaak in combinatie met te veel herhalende bewegingen zonder voldoende rust te houden zoals bijvoorbeeld het gebruik van een telefoon, trackpad, muis en toetsenbord. Het lichaam is vaak niet in staat om dit bij te houden en raakt overbelast. Het is aan mij om erachter te komen waar de klachten vandaan komen en hoe deze opgelost kunnen worden. Dit “puzzelen” houdt nooit op en dat maakt mijn vak blijvend interessant.

Deze aanhoudende interesse is de motivatie geweest om me te specialiseren als manueel therapeut en me aan te sluiten bij Schoudernet Noord en Chronisch ZorgNet (voorheen Claudicationet). Als lid van Schoudernet Noord verdiept Ulbe zich in schouderklachten en schouderrevalidatie. Als lid van Chronisch ZorgNet behandelt Ulbe patiënten met claudicatio intermittens (etalagebenen). Dit bestaat voornamelijk uit gesuperviseerde looptraining, maar ook het belang van een gezonde levensstijl komt hier aan bod.

Ulbe behandelt als manueel therapeut veelal hands-on. Daarbij kijkt Ulbe altijd naar het lichaam als geheel en verder dan alleen de symptomen van de klacht. Door de voorkeuren van de patiënt met Ulbe zijn ervaring en kennis binnen de fysio- en manuele therapie te combineren streeft Ulbe ernaar om de meest effectieve en gewenste behandeling aan te bieden.

Ulbe_Timmer_foto_zw.jpg

Ulbe Timmer ( manueel therapeut ) staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (KRF NL).

BIG-registratienummer: 79066337004